Aankopen van vastgoed als belegging?

Momenteel krijgt u geen rente meer bij de bank op uw spaargeld. Van Lanschot Bankiers heeft zelfs als eerste in Nederland de primeur op de negatieve spaarrente. Daardoor moeten klanten met meer dan 2,5 miljoen spaargeld op de bank een rente van 0,2% betalen, oftewel wie 3,5 miljoen spaargeld heeft moet jaarlijks 2.000,- Euro betalen. Daarom kijken veel investeerders naar andere mogelijkheden dan sparen. Een mooi alternatief is investeren in vastgoed als belegging. Amsterdam, Rotterdam, Den-Haag, Haarlem en omstreken zijn plaatsen waar wij veel panden voor de markt uit opsporen en waar een goed rendement behaald kan worden tegen een laag risico.

 

Door ons acquisitie team en uitgebreide netwerk in de vastgoedmarkt vinden wij veel objecten voor de markt uit. Ons team vindt ruim 15 beleggingspanden per kwartaal voor onze beleggers. Wanneer de juiste objecten uit de markt gehaald worden en op de juiste manier zit er al snel een rendement in tussen de 5 – 10 %. De zoektocht naar deze objecten is voor ons dagelijkse kost.

 

Laat ons actief op zoek gaan naar vastgoed dat uw beoogde rendement kan opleveren!

“Behaal een goed rendement door te beleggen in vastgoed! Wij bieden de oplossing om interessant vastgoed voor de markt uit te vinden. “

boyd@momomakelaardij.nl

(0)23 - 200 14 24

Referentie projecten

Acquisitie is onze kracht

Acquisitie is onze specialiteit

Het vinden van de juiste beleggingsobjecten is vaak lastig aangezien er meerdere kapers op de kust zijn. Door onze speciale acquisitiestrategie en ons netwerk te gebruiken zijn wij in staat om in een korte periode veel potentiële beleggingsobjecten uit de markt te halen. Door middel van een samenwerking met ons beschikt u over een extra kanaal om exclusieve vastgoedbeleggingen voor een scherpe aankoopprijs op de kop te tikken. Wij werken dagelijks met een team van 4 personen om de continuïteit in de aanbreng van nieuwe beleggingspanden voor de markt uit te waarborgen. Dit komt omdat wij vanuit onze dochteronderneming www.beleggingspand24.nl veel aanvragen krijgen van particuliere beleggers die op zoek zijn naar beleggingspanden. Wij begeleiden onze cliënten persoonlijk door te assisteren in de zoektocht naar het juiste beleggingsobject en tijdens het aankooptraject. Wij staan in contact met de eigenaar van het pand en zijn verantwoordelijk voor de communicatie tussen koper en verkoper. Het is aan ons de taak om te zorgen dat u voor de gewenste prijs kan aankopen.

 

Daarnaast kunnen wij door onze kennis en werkzaamheden in de makelaardij u direct bijstaan in alles wat er bij de verhuur van het object komt kijken. Zo kunnen we realistisch inschatten welke huuropbrengsten er te behalen zijn en dankzij de bouwkundige achtergrond van onze medewerkers en onze contacten met professionele bouwbedrijven kunnen wij altijd adviseren bij verbouwingen. Zo weten wij precies welke aanpassingen waardeverhogend zijn voor uw vastgoed.

 

Laat ons actief op zoek gaan naar vastgoed dat uw beoogde rendement kan opleveren! Wij kunnen in overleg ook maatwerk acquisitie doen in een regio waar u graag wilt aankopen. Neem direct contact op voor extra informatie of maak een afspraak bij ons op kantoor om de mogelijkheden te bespreken.

Beleggen in onroerend goed is een goede keuze omdat:

 • Door te beleggen in onroerend goed kunt u vrij stabiel en met een laag risico een goed rendement (5%+) behalen ten opzichte van andere vormen van beleggingen zoals de aandelenbeurs of sparen bij de bank.  
 • Een onroerend goed belegging levert vanaf het moment dat het verhuurd is een cashflow op in de vorm van huurpenningen. Daarnaast kunt u profiteren van de waardestijging in de loop van de jaren.
 • Onroerend goed wordt vaak aangekocht met behulp van een financiering van de bank. De bank financiert ongeveer 80% van de aankoopprijs. Momenteel staat de hypotheekrente historisch laag. Dit is erg gunstig want zodoende kunt u het rendement laten stijgen en profiteert u van het hefboomeffect.
 • Beleggen in onroerend goed is minder inflatie gevoelig. De huuropbrengsten stijgen mee met het inflatiepercentage(CPI) omdat dit contractueel is vastgelegd. Daarnaast stijgen de vastgoedprijzen over het algemeen ook mee.
 • Beleggen in onroerend goed is belastingtechnisch gezien aantrekkelijk. Dit komt omdat een beleggingspand binnen box 3 valt. De inkomsten uit de verhuur van uw beleggingsobject worden dus niet belast.

Valt onze dienstverlening bij u in de smaak en wilt u aan de gang met een gedreven makelaar?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek.

Werkwijze en tarieven

Een startende belegger moet van veel facetten van de vastgoedmarkt kennis hebben om een succesvolle vastgoed investering te doen. Veel cliënten nemen daarom een vastgoed adviseur in de hand die hen kan begeleiden in het aankooptraject. Zodoende bent u verzekerd dat er kennis van de lokale markt aanwezig is. Onze vastgoedadviseurs en makelaars kunnen u precies vertellen welke buurten, wijken en regio’s wel of niet interessant zijn. Wij weten voor welke buurten er gemeentelijke plannen zijn voor gebiedsontwikkelingen. Dit is belangrijke informatie om te bepalen welke wijken wellicht in de toekomst populairder gaan worden. Daarnaast zijn er in verschillende steden andere wet- en regelgeving m.b.t. de verhuur. Elke gemeente heeft hier namelijk eigen regels en beleid voor. Wij zijn precies op de hoogte van wat wel en wat niet mag. Dit is cruciaal voor het vinden van de juiste huurder en het behalen van het beoogde rendement.

1: Opstellen van uw beleggingsprofiel.

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken we aan de hand van uw wensen naar wat voor soort beleggingsobject u op zoek bent. Daarnaast bepalen we in welke stad we acquisitie gaan doen. 

2: Wij zoeken de beleggingsobjecten en sturen deze door

Ons team is constant actief om zo veel mogelijk geschikte beleggingspanden uit de markt te halen die in feite nog niet op de markt staan. Deze panden kunt u dus niet zelf vinden op bijvoorbeeld funda.nl. Dankzij onze contacten met makelaars, vastgoedeigenaren, gemeenten en ontwikkelaars. 

3: Samen bezichtigen we de beleggingsobjecten

Bij interesse plannen wij samen met u een bezichtiging in bij de eigenaar. Ook zal er voor de panden uitgezocht worden of er een vergunning noodzakelijk is om verhuur mogelijk te maken. Daarnaast kunnen wij inschatten welke verwachte huuropbrengst realistisch is en kunnen we een rendementsverwachting berekenen. Vooraf aan de bezichtiging maken wij altijd kenbaar welk percentage u aan ons betaald bij een succesvolle aankoop. Zodoende komt u nooit voor verrassingen te staan.

4: Aankopen van het beleggingsobject

Wanneer u besluit het beleggingspand aan te kopen dan begeleiden wij u tijdens het aankoopproces. Wij bepalen samen met u de juiste aankoop strategie en proberen het object zo scherp mogelijk aan te kopen. Wij helpen tijdens de onderhandelingen en kunnen assisteren bij de opstellen van een koopakte. Na de levering van het object sturen wij pas onze factuur voor de uitgevoerde bemiddelingswerkzaamheden. Gebruikelijk is dit een vooraf vastgesteld percentage van de aankoop prijs variërend tussen de 1 en 4 %. Wij staan er ook voor open om te werken op basis van winstdeling. 

5: Verhuren en beheren van het beleggingsobject

Na de levering kunt u er voor kiezen om totaal ontzorgt te worden. Wij kunnen namelijk zorg dragen voor de verbouwing, verhuur en het beheer van uw belegging. Door onze expertise vanuit de makelaardij kunnen wij snel nieuwe huurders vinden die goed betalen en met respect omgaan met uw pand. Daarnaast kan onze vaste bouwpartner vrijblijvend een offerte neerleggen.

Vastgoed voor de markt uit

Wekelijks nieuw uniek aanbod

Meer rendement dan bij de bank

Assistentie bij onderhandelingen

Lokale marktkennis

Verhuur en beheer van vastgoed

Verhuur van uw vastgoedbelegging

Vastgoed kan een mooi rendement opleveren maar gaat vaak ook gepaard met een aantal kopzorgen. Zo is het mooiste scenario dat het vastgoed zonder leegstand wordt verhuurt en dat er netjes mee wordt omgegaan door de huurder. 

 

Deze kopzorgen nemen wij als makelaardij graag voor u weg. Wij zorgen dat zoveel mogelijk punten juridische zijn vastgelegd in het huurcontract. Daarnaast wordt er natuurlijk een waarborgsom gehouden en hebben wij zo nu en dan contact met de huurder om een oogje in het zeil te houden. 

 

Daarnaast zijn er ook nog wat onvoorziene zaken. Stel de cv gaat stuk of er is een lekkage in de badkamer, wat dan? Dan moet dit zo snel mogelijk worden opgelost om grotere problemen tegen te gaan. Wij kunnen zowel het commercieel en het technisch beheer uit handen nemen en kunnen u compleet ontzorgen.

 

Ook streven wij altijd naar een continue doorstroom van huurders om zo veel mogelijk leegstand te voorkomen. Zo hebben wij 2 platformen ontwikkeld waar expats (www.expatrentalscout.com) en youngproffesionals (www.woningdelersclub.nl), die op zoek zijn naar een huurwoning zich aanmelden. Hierdoor kunnen wij uw belegging goed onder de aandacht brengen bij 2 zeer interessante doelgroepen.   

Wat u kan verwachten als wij de woning verhuren:

 • Opnemen van de woning en bepalen van de marktwaarde.
 • Professioneel presentatiepakket inclusief woningfotografie, slideshow, photoshop bewerking en mooie brochure.
 • Aanvragen van vergunningen indien nodig.
 • De woning aanbieden op meerdere kanalen.
 • Ondersteunen en begeleiden bij bezichtigingen.
 • Voorstellen van kandidaten uitvoerig doornemen en beoordelen op geschikte huurders.
 • Opstellen van het huurcontract en check-in rapport.
 • Sleuteloverdracht afhandelen en het contract toelichten aan huurder.
 • Opzegging van het huurcontract bijhouden.
 • Op zoek naar nieuwe kandidaten voordat de oude kandidaat uit de woning is.
 • Onderhoudsbedrijven inschakelen wanneer er iets gemaakt moet worden.

Vastgoed verhuren